Разликата между фланцова ексцентрична пеперуда и вафла ексцентрична пеперуда

- 2021-11-17-

Разликата междуфланцова дроселова клапаи дроселна клапа
На първо място, фланецът и пластината в дроселовата клапа са два метода на свързване.
По отношение на цената, типът с клипс е по-евтин, а цената е приблизително две трети от фланеца. Когато избирате вносни клапани, използвайте възможно най-много вафла, която е евтина и лека. Болтовете на клапата на клапана са по-дълги и изискват по-висока точност на конструкцията. Ако фланците от двете страни не са подравнени, болтовете ще бъдат подложени на по-голяма сила на срязване и клапанът е склонен към изтичане. Болтовете на клапаните от тип пластина обикновено са относително дълги. При условия на висока температура разширяването на болта може да причини изтичане, така че не е подходящ за големи диаметри на тръби при условия на висока температура. И https://www.allwayvalve.com/-по принцип не може да се използва в края на тръбопровода и в случаите надолу по веригата, които трябва да бъдат разглобени, защото когато фланеца надолу по веригата
Когато се разглоби, клапанът от вафла ще падне. В този случай трябва да се направи кратък участък за разглобяване. Фланцовият дроселен клапан няма горните проблеми, но цената ще бъде по-висока.
https://www.allwayvalve.com/ няма фланци в двата края на тялото на клапана, само няколко отвора за водещи болтове, а клапанът е свързан с фланеца в края чрез набор от болтове и гайки. За разлика от това, разглобяването е по-удобно и цената на клапана е по-ниска, но недостатъкът е, че една уплътнителна повърхност има проблем и двете уплътнителни повърхности трябва да бъдат разглобени. Бътерфланцевият клапан тип фланец има фланци в двата края на тялото на клапана, които са свързани с фланците на тръбата. Уплътнението е относително по-надеждно, но цената на фланцовата дроселова клапа е относителна
По-висок.
Вфланцова дроселова клапаи пеперудата на вафлата имат следните три разлики
Обърнете се към различни
1. Фланцева дроселова клапа: Когатофланцова дроселова клапае в напълно отворено положение, дебелината на пеперудата е единственото съпротивление, когато средата тече през тялото на клапана. Следователно, спада на налягането, генериран от клапана, е много малък, така че има по-добри характеристики за контрол на потока.
2. Вафлен дросел: монтиран в посоката на диаметъра на тръбопровода. В цилиндричния проход на тялото на пеперудата, дисковата пеперуда плоча се върти около оста, а ъгълът на въртене е между 0°-90°. Когато въртенето достигне 90°, клапанът се отваря напълно.
Различна структура
1. Фланцева дроселова клапа: Уплътнителната структура нафланцова дроселова клапаизползва PTFE и синтетичен каучук, за да образува композитно седло на клапана. Неговата характеристика е, че еластичността на клапана все още се осигурява от синтетичен каучук. Коефициентът на триене на клапана е нисък, не е лесен за носене и труден за носене. Стареене и други характеристики, така че животът на пеперудата може да се подобри.
2. Вафла дроселова клапа: Theвафлена дроселова клапае прост по структура, малък по размер и леко тегло и се състои само от няколко части. Освен това може да се отваря и затваря бързо чрез завъртане на 90°, а операцията е лесна. В същото време клапанът има добри характеристики за контрол на течността.
Различни характеристики
1. Фланцева дроселова клапа: Връзката между пеперудата и стеблото на клапана приема безщифтова структура, която преодолява възможните вътрешни точки на теч. Външният кръг на пеперудата има сферична форма, което подобрява уплътнителните характеристики и удължава експлоатационния живот на клапана. Той все още поддържа нулев теч при отваряне и затваряне повече от 50 000 пъти под налягане. Уплътнението може да бъде заменено, а уплътнението е надеждно за постигане на двупосочно уплътнение.
2. Бътерфлай клапан: Когато пеперудата е в напълно отворена позиция, дебелината на пеперудата е единственото съпротивление, когато средата протича през тялото на клапана, така че спадът на налягането, произведен от клапана, е малък, така че има по-добри характеристики за контрол на потока. Бътерфлай клапата има два вида уплътнение: еластично уплътнение и метално уплътнение. Еластичен уплътнителен клапан, уплътнителният пръстен може да бъде инкрустиран върху тялото на клапана или прикрепен към периферията на плочата за пеперуда.
Flange Eccentric Butterfly ValveWafer Eccentric Butterfly Valve